Főoldal

A közterekre ültetett utcai sorfák és parkfák növényvédelmére korlátozottak a lehetőségek. A fák nagy mérete, kora, valamint lakott területekhez vagy játszóterekhez való közelsége erősen behatárolja a növényvédelmi kezelések időpontját, illetve az erre a célra felhasználható növényvédő szerek körét.

Cégünk a városi fák, fasorok növényvédelmi kezelésének egy alternatív módszerét, az endoterápiát alkalmazza. A rendszer lényege, hogy a növényvédő készítményt injektálással a fák törzsébe juttatják. Kiemelkedő, mert a kémiai anyagok nem párolognak ki a környezetbe, és mivel ártalmatlan a lakosságra nézve, a kezelések a nap bármely szakában elvégezhetők. A kezelés előnyben részesíthető olyan  védett területeken is, ahol más módszerrel növényvédő szer nem juttatható ki a fauna és a környezet védelme érdekében.

Az endoterápia, mint növényvédelmi lehetőség az Egyesült Államokban és Olaszországban terjedt el napjainkig. Ezen országokban az endoterápia olyan csúcspontját érte el, hogy kiszorította a légi kezeléseket, néhány városban és államban pedig kötelező növényvédelmi módszerré vált. Jelenleg három változata létezik: a gravimetriai (a fa felszívó képessége alapján), az állandó vagy mikronyomású és a változó nyomású endoterápia. Cégünk ez utóbbit alkalmazza.


 

mofosz novenyorvos_logo